MUSIC

Dutch Chili Fest komt met een zeer scherp muziekprogramma. Cutting edge music met een pittige Zuid-Amerikaanse inslag. Geen muziek uit een doosje, maar authentieke americana, cajun, roots, bluegrass en feestelijke mariachi-klanken waarbij je vanzelf met de heupjes gaat wiegen.


Mariachi Reloaded

Zoals de naam al suggereert, is Mariachi Reloaded een complete heruitvinding van het traditionele Mexicaanse Mariachi genre. De multi-culturele samenstelling van Mexicaanse, Hondurese, Cubaanse en Belgische bandleden zorgt ervoor dat je niet het gebruikelijke “Cielito Lindo' Of 'La Malageña' geserveerd krijgt. Elke set is even eclectisch als de bezetting belooft: ze springen snel van het ene ritme naar het andere, beginnen een nummer mariachi style, gaan over naar reggaeton en eindigen met een funk groove. Mariachi Reloaded brengt la fiesta en daagt het publiek uit om ze bij te benen!

Mariachi Reloaded

Spirit Family Reunion

The Deslondes is een vijf koppige band uit New Orleans. Hun muziek heeft invloeden van country en soul. In de tijd tussen hun eerste zelfgenaamde album The Deslondes (2015) en hun nieuwe album Hurry Home (2017) , zijn ze al de hele wereld over getourd. Ze kregen veel positieve reacties voor hun vernieuwde New Orleans country en R&B stijl.

Naast de mannen van The Deslondes staat ook het New Yorkse gezelschap Spirit Family Reunion deze avond in de Cloud Nine. Spirit Family Reunion maakt een uitbundige mengeling van folk, bluegrass en country. Het zestal leerde het vak als straatmuzikanten en die rauwe, energieke spirit hoor je ook terug in hun twee studioalbums: No Separation (2012) en Hands Together (2015). Die laatste titel is tevens het motto voor vanavo

 

SFR_Credit_Morten_Fog.jpg