FOOD FOR THOUGHT

Dutch Chili Fest draagt met het 'Food for Thought' programma haar steentje bij aan jouw food knowledge.

We heten je welkom in de keuken van het Klokgebouw met het programma vol met workshops, discussies, cultuur, educatie, plezier, vermaak en vooral met good food!

Aan het programma wordt momenteel hard gewerkt, om je een impressie te geven vind je hieronder het programma van 2017.

dcf_elketeurlinckx-30 kopie.jpg

Koken met insecten

Het genetisch verschil met de oermens van 50.000 jaar geleden is slechts 0,5%, terwijl onze leefstijl en eetgewoonten gigantisch zijn veranderd. Zou dat de aanleiding zijn van de opkomst van de welvaartsziekten? Vroeger werd de mens niet zo oud als nu, wordt er wel eens gezegd. Vroeger waren er veel meer gevaren, die we nu niet meer tegenkomen. De gezondheidszorg heeft natuurlijk voor een heleboel goede zaken gezorgd, maar naar voeding wordt bijna niet omgekeken. Hans van Loon van Oerbewust neemt ons mee in de wereld van orthomoleculair koken en wel met insecten. Meelwormen tapanade of geroosterde sprinkhaan, we gaan niet allen leren koken maar natuurlijk ook proeven...

 

Circulair thuis-tuinieren

Jos Hakkennes van Duurzame kost gelooft in een maatschappij waar meedoen en gezondheid voor iedereen hand in hand gaan. Door mensen die willen de kans te geven samen gezond voedsel te telen draagt stichting Duurzame Kost bij aan het dichtbij beschikbaar maken van gezond voedsel door groente, kruiden, fruit en vis te produceren met een aquaponicssysteem . En dat allemaal in het Veemgebouw op Strijp-S!  In een aquaponicssysteem zorgen de vissen via hun uitwerpselen voor voldoende voeding om planten, fruit en kruiden uitbundig te laten groeien. Tijdens deze workshop deelt Jos zijn kennis en ervaring op het gebied van circulair en dus duurzaam tuinieren voor thuis. Schuif dus gerust aan als je hier meer over wilt weten!

13.00-13.45 uur deelname is gratis!

 

 

Cooking with EL JEFE
& Mrs. JEFE

EL-JEFE_PR-PORTRAIT_RED+GREEN_PHOTO kopie.jpg

Hola Amigos, EL JEFE en Mrs. JEFE geven een vlammende workshop op Chili fest. Live Cooking Show: Mrs. JEFE, onze chef kok en saus bedenkster laat je de basics zien van hoe je een kakelverse hot sauce maakt. EL JEFE verteld tussen door over het maken van een brand als kleine maker. Questions? Ask Jefe.

Duurzaam, pittig & nieuw

Hanos vindt het belangrijk om haar klanten te inspireren door het geven van workshops, presentaties en masterclasses met verschillende onderwerpen zoals de laatste food trends. Gezondheid en duurzaamheid spelen een belangrijke rol, er worden constant nieuwe bereidingstechnieken ontwikkeld en ingrediënten vanuit de hele wereld zijn binnen handbereik. Op Dutch Chili Fest laat Culinair adviseur Wim Winkel laat de laatste trends niet allen zien maar ook proeven en verteld over het garen met zuur en uiteraard pepers. Ook laat hij zien waarmee kun je zout vervangen in gerechten, hij gaat koken met kristallen en microplantjes met de mooiste smaken. Duurzaam, pittig en nieuw….

dcf_elketeurlinckx-48 kopie.jpg