FUTURE PROOF

In de komende jaren maken we Dutch Chili Fest future proof, dat betekent dat we het festival zo duurzaam mogelijk organiseren. Speerpunten zijn afval, energie, vervoer & transport en natuurlijk food.

Afval
We zien afval als grondstof en streven er daarom naar om een afvalvrij festival te zijn. We vragen daarom aan onze leveranciers, cateraars en standhouders om geen afval achter te laten en dus goed na te denken over welke ‘grondstoffen’ ze mee naar het festival nemen. Ook de bezoekers kunnen een steentje bij dragen door gebruik te zelf een herbruikbare boodschappentasje en bewaardoosje mee te nemen.

Vervoer & transport
We werken zoveel mogelijk samen met lokale partijen, op deze manier beperken we niet alleen de transportkilometers maar supporten we ook nog eens onze local scene. Met Station Strijp-S op één minuut loopafstand is het meer dan makkelijk om met de trein naar het festival te komen. De NS rijdt tegenwoordig volledig op groene stroom dus dat is lekker duurzaam. Voor wie in de buurt woont: we verwacht mooi weer dus kom lekker op de fiets!

Energie
Dutch Chili Fest draait volledig op netstroom en een gedeelte daarvan wordt opgewekt met zonnepanelen die op het dak van het Klokgebouw liggen. We verbruiken dus geen diesel voor aggregaten en daarnaast doen we ons best om zo min mogelijk energie te verbruiken.
 

Food
Om de ‘foodprint’ te reduceren is er extra veel aandacht voor vega(n) eten, vragen we onze cateraars om biologisch vlees te serveren en voorkomen we foodwaste waar mogelijk. Zonder al teveel bombarie en blabla laat Dutch Chili Fest haar bezoekers proeven hoe lekker en gezond duurzaam