not to hot

Als we naar het milieu kijken wordt het wel heel heet onder onze voeten. We doen daarom ons best om Dutch Chili Fest zo duurzaam mogelijk organiseren. Speerpunten zijn afval, energie, vervoer & transport en natuurlijk food.

Banning single-use plastics
We gebruiken geen plastic bakjes, bestek of rietjes maar alleen composteerbare verpakkingen en herbruikbare bekers. 

We zien afval als grondstof en streven er daarom naar om een afvalvrij festival te zijn. We vragen daarom aan onze leveranciers, cateraars en standhouders om geen afval achter te laten en dus goed na te denken over welke ‘grondstoffen’ ze mee naar het festival nemen.

Ook bezoekers kunnen een steentje bijdragen door zelf herbruikbare boodschappentasjes en bewaardoosjes mee te nemen.

Fiets of trein is fijn
We werken zoveel mogelijk samen met lokale partijen, op deze manier beperken we niet alleen de transportkilometers maar supporten we ook nog eens onze local scene. Met Station Strijp-S op één minuut loopafstand is het meer dan makkelijk om met de trein naar het festival te komen. De NS rijdt tegenwoordig volledig op groene stroom dus dat is lekker duurzaam. Voor wie in de buurt woont: we verwacht mooi weer dus kom lekker op de fiets!

Energie
Dutch Chili Fest draait volledig op netstroom en een gedeelte daarvan wordt opgewekt met zonnepanelen die op het dak van het Klokgebouw liggen. We verbruiken dus geen diesel voor aggregaten en daarnaast doen we ons best om zo min mogelijk energie te verbruiken.
 

Foodprint
Om de ‘foodprint’ te reduceren is er extra veel aandacht voor vega(n) eten, vragen we onze cateraars om biologisch vlees te serveren en voorkomen we foodwaste waar mogelijk. Zonder al teveel bombarie en blabla laat Dutch Chili Fest haar bezoekers proeven hoe lekker en gezond duurzaam