MUSIC

Dutch Chili Fest komt met een zeer scherp muziekprogramma. Cutting edge music met een pittige Zuid-Amerikaanse inslag. Geen muziek uit een doosje, maar authentieke americana, cajun, roots, bluegrass en feestelijke mariachi-klanken waarbij je vanzelf met de heupjes gaat wiegen.


Small Time Crooks

Small Time Crooks is een old-timey skiffle band met een ruig charakter. Hot, racious, swingy ragtime elementen gepaard met tin pan alley en een aardige portie in whisky verdronken bluegrass zijn tekenend voor hun muziek.

Binnen heel korte tijd werden de Crooks al snel een werkelijke underground sensatie. Op de straat, in de clubs, cafés maar ook op festivals zijn de vier (inmiddels ook veelal met 5) heren, altijd netjes in pak, voorzien van heupflessen en bergen van sigaretten steeds vaker terug vinden. Hun commitment is vooral ook terug te lezen in de tattoo inkt

De heren zijn graag-geziene gasten bij Schorem Haarsnijder en Barbier en namen samen met de Rotterdammers het nummer + videoclip op “Never argue with your barber”. Waren al eerder te bezichtigen op oa bij de DWDD, en op festivals zoals Lowlands, Paaspop, Dauwpop, Brandend Zanden natuurlijk de betere BBQ’s feesjes.

Mariachi Reloaded

Zoals de naam al suggereert, is Mariachi Reloaded een complete heruitvinding van het traditionele Mexicaanse Mariachi genre. De multi-culturele samenstelling van Mexicaanse, Hondurese, Cubaanse en Belgische bandleden zorgt ervoor dat je niet het gebruikelijke “Cielito Lindo' Of 'La Malageña' geserveerd krijgt. Elke set is even eclectisch als de bezetting belooft: ze springen snel van het ene ritme naar het andere, beginnen een nummer mariachi style, gaan over naar reggaeton en eindigen met een funk groove. Mariachi Reloaded brengt la fiesta en daagt het publiek uit om ze bij te benen!

Mariachi Reloaded

Spirit Family Reunion

The Deslondes is een vijf koppige band uit New Orleans. Hun muziek heeft invloeden van country en soul. In de tijd tussen hun eerste zelfgenaamde album The Deslondes (2015) en hun nieuwe album Hurry Home (2017) , zijn ze al de hele wereld over getourd. Ze kregen veel positieve reacties voor hun vernieuwde New Orleans country en R&B stijl.

Naast de mannen van The Deslondes staat ook het New Yorkse gezelschap Spirit Family Reunion deze avond in de Cloud Nine. Spirit Family Reunion maakt een uitbundige mengeling van folk, bluegrass en country. Het zestal leerde het vak als straatmuzikanten en die rauwe, energieke spirit hoor je ook terug in hun twee studioalbums: No Separation (2012) en Hands Together (2015).

SFR_Credit_Morten_Fog.jpg

Dennis Overweg aka Dikke Dennis

Na 20 jaar op tour te zijn geweest met Peterpanpeedrock heeft deze man al heel wat Rock n Roll uurtjes op zijn naam staan. Na t' uiteen vallen van de band houd Dikke Dennis naast zijn eigen nieuwe band zich momenteel veel bezig met het draaien van platen op feesten partijen en festivals. Naast t draaien van 50,s 60,s 70,s en 80,s draait Dennis zijn hand niet om voor t nederlands talige lied.

Door de sfeer goed aan te voelen maakt Dennis van zijn set een niet te vergeten feest voor allen. Venues en festivals waar Dennis oa al heeft gedraaid zijn: Heineken Music Hall, Melkweg , Paradiso, Effenaar , Vera, Solar festival, Brandend Zand, Zwarte Cross en op after party.s van Jerry lee lewis, Chuck Berry en zelfs Danny de Munck

Één ding is zeker n avondje Dikke Dennis is n avondje gezelligheid vol met Rock & Roll herinneringen!!!