OVER DUTCH CHILI FEST 

LA FIESTA PICANTE
Dutch Chili Festival is het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken staat van de chilipeper. Een veelzijdig vruchtgroente die je in vuur en vlam kan zetten, maar soms ook onverwachts zoet kan smaken. Deze ode aan dit pikante pepertje vertaalt zich in een dag vol spicy eten en ander soortig vermaak. Professionals en amateurs bieden hun heet gepeperde producten aan op de markt, er zijn wedstrijden om te bepalen wie de grootste portie pittigheid aankan, er is cutting edge music en natuurlijk een uitgebreid aanbod van lekker eten.

HOT RODS & HOT SAUCE
Herald Coolbergen, founding father van Dutch Chili Fest, kwam in 2012 op het idee om een festival te wijden aan de chilipeper tijdens een bezoek aan een rockfestival: “Daar werden hot rods tentoongesteld en hamburgers verkocht. Hot sauce kan dan natuurlijk niet ontbreken, besloot ik.” Dat vormde het startpunt voor Dutch Chili Fest. In krap drie maanden tijd was de eerste editie een feit. “Al snel bleek er veel meer mensen in hun vrije tijd of beroepsmatig met pepers bezig. Ik heb die mensen bij elkaar gebracht.” Na 5 succesvolle edities is het tijd voor Herald om het stokje over te dragen aan Leo Hoeksema van Bureau Zwaardvis en zijn vrouw Laura van de Voort. Het duo was eerder (mede-)verantwoordelijk voor de organisatie van onder meer Ticket for Tibet in Amsterdam en de Eindhovense festivals Brandend Zand en Versche Vangst. Dutch Chili Fest geeft hen de kans om de liefde voor muziek en evenementen te combineren met een andere grote passie: food!

FLAMING HOT
Dutch Chili Festival is dit jaar hotter dan hot. Met een extra buiten-area, aan de voorkant van het Klokgebouw en een vernieuwd programma is Dutch Chili Fest toe aan de volgende stap. Het pittigste festival van het zuiden introduceert dit jaar een grotere markt, een area voor kinderen en een VERS Academy programma. Met twee buiten area’s en twee indoor hallen is Dutch Chili Fest klaar voor alle weerscenario’s.

VERS
Dutch Chili Fest is onderdeel van het Brabantse samenwerkingsverband VERS dat plaatsvindt in vijf Brabantse steden: Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg. VERS combineert serieuze discussies met cultuur en educatie, met plezier en vermaak, en vooral met good food. Dutch Chili Fest draagt via de VERS Academy haar steentje bij aan jouw food knowledge. We buigen ons over voedselvraagstukken zoals het voeden van de groeiende wereldbevolking, het reduceren van de foodprint en eerlijk en gezond eten.

KLOKGEBOUW
Dutch Chili Fest vindt plaats in en om het Klokgebouw, het hart van het industriële Strijp-S, en op een steenworp afstand van station Strijp-S.