OVER DUTCH CHILI FEST 

LA FIESTA PICANTE
Dutch Chili Festival is het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken staat van de chilipeper. Een veelzijdig vruchtgroente die je in vuur en vlam kan zetten, maar soms ook onverwachts zoet kan smaken. Deze ode aan dit pikante pepertje vertaalt zich in een dag vol spicy eten en ander soortig vermaak. Professionals en amateurs bieden hun heet gepeperde producten aan op de markt, er zijn wedstrijden om te bepalen wie de grootste portie pittigheid aankan, er is cutting edge music en natuurlijk een uitgebreid aanbod van lekker eten.

HOT RODS & HOT SAUCE
Herald Coolbergen, founding father van Dutch Chili Fest, kwam in 2012 op het idee om een festival te wijden aan de chilipeper tijdens een bezoek aan een rockfestival: “Daar werden hot rods tentoongesteld en hamburgers verkocht. Hot sauce kan dan natuurlijk niet ontbreken, besloot ik.” Dat vormde het startpunt voor Dutch Chili Fest. In krap drie maanden tijd was de eerste editie een feit. “Al snel bleek er veel meer mensen in hun vrije tijd of beroepsmatig met pepers bezig. Ik heb die mensen bij elkaar gebracht.” Na 5 succesvolle edities was het in 2017 tijd om het stokje over te dragen aan Leo Hoeksema van Zwaardvis Music. Leo kan met Dutch Chili Fest zijn twee grootste passies combineren: muziek & (spicy) food!

KLOKGEBOUW
Dutch Chili Fest vindt plaats in en om het Klokgebouw, het hart van het industriële Strijp-S, en op een steenworp afstand van station Strijp-S.